‘De Groene Toverboerderij’, zo heet de nieuwe, sfeervolle tentoonstelling in het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis.

‘De Groene Toverboerderij’ is met name geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar. De tentoonstelling laat hen spelenderwijs kennismaken met de dieren die op de boerderij leven. Kinderen leren over de dieren doordat ze worden uitgedaagd om al hun zintuigen te gebruiken in deze interactieve tentoonstelling: van het herkennen van de geur van honing tot het vaststellen van welke dierengeluiden je hoort of raden wat het is dat je aanraakt in een van de voeldozen. Er is ook een gezellige knutseltafel en een leuke speurtocht.

Openingstijden

‘De Groene Toverboerderij’ is vanaf zondag 28 januari tot en met zondag 1 september te bezoeken op woensdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties (regio Noord) is de tentoonstelling geopend op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Kaartjes zijn te koop bij de kassa van het museum. Reserveren is niet nodig. Het Pieter Vermeulen Museum is gevestigd aan de Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL Driehuis.

Met de klas naar ‘de boerderij’

‘De Groene Toverboerderij’ is ook zeer geschikt voor klassen uit de onderbouw van de basisschool. Voor schoolbezoeken is het museum geopend op dinsdag, woensdag en donderdag. De schoolbezoeken starten om 9.00 uur, 10.30 uur en 12.00 uur. Reserveren van schoolbezoeken kan via www.nmewijzer.nl