Het Pieter Vermeulen Museum is op zoek naar vrijwilligers. Sinds kort is het natuurmuseum ook op vrijdag open. Met de verruiming van de openingstijden en de toekomstplannen voor een groter museum op de nieuwe locatie in IJmuiden is er behoefte aan uitbreiding van de groep vrijwilligers die helpt het museum draaiende te houden. Dankzij de inzet van vrijwilligers leren jaarlijks duizenden kinderen uit de regio hoe mooi en boeiend de natuur is.

Zelf je inzet bepalen en inplannen

Directeur Arjen Verkaik: “We hebben een hechte groep vrijwilligers, die ons helpt om tentoonstellingen op te bouwen, bezoekers te ontvangen en rond te leiden en het museum te promoten op evenementen. Zo stonden we afgelopen weekend nog op de Boer en Markt in Santpoort-Noord en staan we binnenkort ook met een stand op het Havenfestival in IJmuiden. Het is heel simpel: ons museum kan niet zonder vrijwilligers. En nu we aan het uitbreiden zijn, hebben we ook meer vrijwilligers nodig. Ik roep dan ook iedereen op die wat tijd wil vrijmaken om de activiteiten van ons natuurmuseum te ondersteunen om contact met ons op te nemen. Alle hulp is welkom, of je nu een halve dag per maand of een dag per week te besteden hebt. En bij ons museum kun je zelf bepalen hoeveel en wanneer je werkt.”

Breed aanbod aan functies

Het Pieter Vermeulen Museum is op zoek naar vrijwilligers voor baliewerkzaamheden, het ontvangen van scholen en andere bezoekers en het vertegenwoordigen van het museum op evenementen. Lijkt het je leuk om hét natuurmuseum van Kennemerland te ondersteunen? Stuur dan een e-mail naar info@pieter-vermeulen-museum.nl of bel naar 0255-536726. Voor meer informatie, ga naar: www.pietervermeulenmuseum.nl/vrijwilligers.