‘Bos vol Geheimen’, zo heet de nieuwe tentoonstelling in het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. Vanaf zondag 24 september opent het museum de deuren voor deze speciale herfsttentoonstelling. Het fraaie spechtennest uit een boom die door zomerstorm Polly is geveld, heeft ook een plekje in de tentoonstelling gekregen.

‘Bos vol Geheimen’ is met name geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar. De tentoonstelling laat hen kennis maken met de dieren, planten en bomen in het bos. Ze leren ook hoe alles in het bos met elkaar verbonden is. In de interactieve tentoonstelling kunnen kinderen leren over de natuur door zelf geluiden te herkennen, sporen te zoeken en door te kijken, voelen en ruiken. Er is ook een gezellige knutseltafel en een leuke speurtocht.
Openingstijden: ‘Bos vol Geheimen’ is vanaf zondag 24 september tot en met zondag 7 januari te bezoeken op woensdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties (regio Noord) is de tentoonstelling geopend op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Kaartjes reserveren kan via www.pietervermeulenmuseum.nl. Het is ook mogelijk om kaartjes bij de kassa van het museum te kopen. ‘Bos vol Geheimen’ is ook zeer geschikt voor schoolbezoeken. Reserveren van schoolbezoeken kan via www.nmewijzer.nl
Algemene informatie voor bezoek scholen aan de tentoonstelling: Duur: ongeveer 1 uur Aanmelden via: www.nmewijzer.nl
Begeleiding: Vanuit het Pieter Vermeulen Museum: Een vrijwilliger verzorgt de introductie en afsluiting. Vanuit school: 1 begeleider op 4 à 5 kinderen. Leerkracht als vliegende kiep. Begeleiders voeren met de kinderen een bijbehorende speurtocht uit.
Kosten: Entree voor het museum. Voor 2023 is dat: € 3,50 voor leerlingen en leerkracht in Velsen € 4,00 voor leerlingen en leerkracht van buiten de gemeente Velsen. Meegekomen begeleiders zijn in beide gevallen gratis. Betaling geschiedt achteraf per factuur.
Lesmateriaal: Wanneer u zich aanmeldt voor een groepsbezoek ontvangt u vooraf lessuggesties op het algemene e-mailadres van de school of op het opgegeven emailadres. Wilt u uw lessen verfraaien met een opgezet dier dan zijn de kosten daarvoor € 2,50 per dier/per week. Ook zijn er diverse leskisten die misschien bij dit thema passen. U vindt ze ook op www.nmewijzer.nl
Bij twijfel: over geschiktheid voor uw groep kunt u altijd even komen kijken. Naschoolse opvang en kinderdagverblijf: ook van te voren aanmelden groep en IN VAKANTIES BUITEN openingstijden een afspraak maken in de ochtend. Betaling kan eventueel ook per pin.