Scholen

Ondersteuning basisonderwijs
De wisselende tentoonstellingen van het Pieter Vermeulen Museum en de uitgebreide vaste collectie zijn bij uitstek geschikt voor de ondersteuning van basisscholen op het gebied van bewustwording over natuur en milieu, klimaat, afval, energie en het verduurzamen van de samenleving.

Boeiende lespakketten
Bij elke tentoonstelling ontwikkelt het museum een programma en lespakket voor de schoolklassen die op bezoek komen. Het lespakket bevat aantrekkelijk gepresenteerde informatie en lessuggesties om te gebruiken voorafgaand aan of na afloop van het bezoek. De scholen ontvangen het programma en lespakket voorafgaand aan het museumbezoek (via de mail). Na afloop van de tentoonstellingen blijven de lespakketten beschikbaar voor natuur- en milieuonderwijs in de klas.

Interactieve natuurervaring
Bezoekende schoolklassen worden ontvangen en begeleid door een van de ervaren vrijwilligers van het Pieter Vermeulen Museum. Naast het bezoeken van de wisseltentoonstelling kan ook een deel van de vaste collectie worden bekeken.

Leerlingen zijn heel enthousiast over het museum en met name over het interactieve karakter van de tentoonstellingen, waarbij een beroep wordt gedaan op al hun zintuigen. Ze gaan een mooie natuurervaring rijker terug naar school.

Duur
Ongeveer 1 uur
Aanmelding op: www.nmewijzer.nl

Begeleiding
Vanuit het Pieter Vermeulen Museum: Een vrijwilliger verzorgt de introductie en afsluiting

Vanuit school: 1 begeleider op 4 à 5 kinderen. Leerkracht als vliegende kiep.

Begeleiders voeren met de kinderen een bijbehorende speurtocht uit.

Kosten  – Zie tickets
Meegekomen begeleiders hebben gratis toegang.
Betaling geschiedt achteraf per factuur.

Lesmateriaal
Wilt u uw lessen verfraaien met een opgezet dier dan zijn de kosten daarvoor € 2,50 per dier/per week. Ook zijn er diverse leskisten die misschien bij dit thema passen. U vindt ze ook op www.nmewijzer.nl

Bij twijfel: over geschiktheid voor uw groep kunt u altijd even komen kijken.

Naschoolse opvang en kinderdagverblijf
Van tevoren reserveren via www.nmewijzer.nl

Betaling gaat per pin.

 

Bezoek ons
Wat is er te doen?
Scholen
Over ons