Vrijwilligers gezocht voor het Pieter Vermeulen Museum!

Het Pieter Vermeulen Museum heeft een uitgebreid team van gemotiveerde vrijwilligers. De ruim 30 vrijwilligers zijn onder meer actief als baliemedewerker, scholenbegeleider, activiteitenbegeleider (creatieve workshops), technisch specialist en bestuurslid. De vrijwilligers vervullen een cruciale rol in het succesvol verzorgen van de kerntaken van het museum. Dankzij hun inzet leren jaarlijks duizenden kinderen uit de regio hoe mooi en boeiend de natuur is.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden?

Stuur dan een email naar info@pieter-vermeulen-museum.nl of bel naar 0255-536726.

Vrijwilligers gezocht voor het Pieter Vermeulen Museum!

Voor de onderstaande functies zoeken wij nog enthousiaste vrijwilligers. Zie jij jezelf in één van onderstaande vacatures en heb je tijd om voor een dagdeel per maand of meer ons team te versterken?

Stuur dan een email naar info@pieter-vermeulen-museum.nl of bel naar 0255-536726.

Schoolbegeleider

Taken:

 • Het ontvangen en begeleiden van schoolgroepen bij een tentoonstellingsbezoek
 • Het begeleiden van groepen bij binnen- en buitenactiviteiten
 • Deze functie is goed te combineren met de schooltijden van kinderen.

Wat ga je doen?
Je ontvangt de schoolgroep en heet hen welkom. Daarna houd je een korte introductie volgens een vooropgezette handleiding waarin staat wat je kunt zeggen en doen. Vervolgens gaat de schoolgroep, met de meegekomen ouders/begeleiders in groepjes met een speurtocht door de tentoonstelling. Dan houd je toezicht, je helpt bij onduidelijkheden en je bent bereikbaar voor vragen. Na ongeveer een uur roep je de groep bij elkaar en volgt er een korte afsluiting, die ook weer in de handleiding staat beschreven. Tenslotte begeleid je de groep weer naar buiten.

Als nieuwe vrijwilliger kun je eerst meelopen met een van onze ervaren schoolbegeleiders tot je je zeker genoeg voelt om het zelf te gaan doen. Onze vrijwillige schoolbegeleider heeft binnen gegeven kaders de vrijheid hoe om te gaan met de groep. Je kunt er ook voor kiezen samen een groep te begeleiden.

Minimaal twee keer per jaar komen de schoolbegeleiders bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Voordat de groepsbezoeken plaatsvinden bereiden we die voor in een overleg met de educatiemedewerker en de begeleiders van het Pieter Vermeulen Museum.  Er is dan ook de mogelijkheid tot het bekijken van de tentoonstelling en de bijbehorende speurtocht.

Functieprofiel:
Affiniteit hebben met natuur, kinderen en schoolgroepen. Bereid zijn begeleiding vanuit een handleiding te geven aan een groep kinderen. Een rol als gastvrouw/gastheer willen vervullen voor het museum.

Activiteitenbegeleider

Ondersteuning bij activiteiten in en rond het museum en elders op locatie. Het gaat bijvoorbeeld om knutselactiviteiten, strandexcursies, informatie verstrekken in een stand op het Havenfestival of een ander evenement.

Wat ga je doen?

 • Je helpt mee met de organisatie van de activiteit of opbouw van de stand in een groepje
 • Je denkt mee wat ervoor nodig is, helpt mee met materiaal verzamelen
 • Je doet de uitvoering of assisteert hierbij
 • Meestal is er ook een activiteit bij een stand, een spel of iets van knutselen. Je helpt dan daarbij.
 • Je geeft voorlichting over het Pieter Vermeulen Museum, vertelt welke tentoonstelling er nu is, beantwoordt vragen, maakt reclame voor het PVM
 • Je ruimt op en zorgt dat alle spullen weer op hun plek terugkomen

Je doet dit allemaal als lid van een groepje vrijwilligers.

Functieprofiel:
Een rol als gastvrouw/gastheer willen vervullen voor het museum.
Beetje handig zijn en een beetje kunnen improviseren. Kunnen helpen bij opbouwen, inrichten en klaarzetten van materialen.

Baliemedewerker

 • Ontvangen van bezoekers.
 • Bedienen van de kassa / kaartverkoop
 • Verkoop van artikelen
 • Verstrekken van informatie aan bezoekers
 • Bediening telefooncentrale

Een combinatie van de verschillende functies is ook mogelijk.

Bezoek ons
Wat is er te doen?
Scholen
Over ons